Statnett boikotter Lofoten Viking- en fiskeribedrift i nord

Statnett er et statlig foretak, eid av staten ved Olje- og energidepartementet. Det er ansvarlig for bygging, drift og vedlikehold av det norske kraftsystemet. Det er over 1600 ansatte i dette bygget. De siste 15 årene har ansatte økt med 1000, og resultatene er at de har vokst seg til mer og mer makt. De har monopol på strømmarkedet, og vi er avhengig av dem.

Problemet med det er at det er for lett å misbruke makten deres som f.eks. det som skjer med crazy strømpriser. Ikke bare får de oss til å betale vanvittige priser på strøm, men vi må også betale for alle de 1600 ansatte, som behandler oss som om vi er deres slaver; men dette er bare toppen av isfjellet.

Samtidig som World Economic Forum deltar på sitt årsmøte i Davos, gjør Statnett bokstavelig talt sitt beste for å ødelegge sunne virksomheter drevet av initiativ, hardt arbeid og mennesker som engasjerer seg positivt i å bringe jobber til samfunnet.

Nordmenn i nord våkner «in mass» etter at bedriften Lofoten Viking fikk en sjokkmelding der avtalen med statsbedriften Statnett ble sagt opp med umiddelbar virkning, fordi Statnett plutselig hadde innsett at fiskeri og oppdrett ikke lenger regnes som «grønne» næringer. Dette er en uttalelse fra administrerende direktør i eierselskapet Lofoten Viking, Arne Mathisen, omtalt i dokument.no.

Den solide skriftlige avtalen med Statnett ble gjort i fjor og fabrikken vil være i full drift om noen uker, sier Mathisen. Lofoten Viking er en av Norges ledende produsenter av både pelgagisk fisk og hvitfisk. De har oppgradert fabrikken sin med ca. 300 millioner. Investeringene har vært stødige og solide, og de har vokst til en av de mest effektive og moderniserte villfiskprodusentene i Norge. Men sjøl om bedriften er svært vellykket, er det ikke bra nok for staten som etterlater folk i fiskeindustrien forvirret og rådvill, og ikke minst i en sjokkartet tilstand.

Lofoten Viking har en historie som går fem generasjoner tilbake i tid, og plutselig vil staten med et pennestrøk viske ut deres eksistens. Statnett viser med dette at de ikke bryr seg om alt det harde arbeidet eller menneskene som er avhengige av jobben for å overleve. Alt de bryr seg om er at det ikke er «grønt» nok, og Gudene må vite hva det betyr. Jeg tror ikke de vet det sjøl engang, fordi de bare følger ordre fra noen som ikke vil det beste for folket.

Et av Statnett sitt oppdrag er å legge til rette for realisering av Norges klimamål, og verdiene deres er følgende (fra deres egen nettside):

«Vi leverer, vi har mot og vi gjør det sammen!»

Det de mener med slagordet er åpenbart ikke ment på de som ikke er «grønne» nok, da er du tydeligvis (ikke en del av «vi gjør det sammen» visjonen. Fint skal det høres, men altså bare tomme ord.

Men, her er hva som skjedde: Statnett ombestemte seg takket være eierne av Lofoten Viking som slo tilbake. Via sms (alle bedrifter med respekt for seg sjøl sender viktige beskjeder via sms; ja, du vet, sånn som politikerne gjorde da de bestemte seg for å stenge ned hele landet i mars 202), sa de at Lofoten Viking tross alt er moden nok (ja, hva betyr nå det ordet? Moden nok?) til å få strøm. Med denne seieren over staten, lever bedriften virkelig opp til navnet sitt: Lofoten Viking.

Mens Mathisen og kollegene hans jobber hardt for å overleve i det kalde nord, har eliten fløyet til Davos i sine ikke-elektriske jetfly av uvaksinerte piloter for å delta på det årlige World Economic Forums møte, for å finne ut hvordan de kan redde verden fra evig undergang og pine. Ikke av dem, selvfølgelig; deres rolle er å forelese folk om hvordan man kan slå klimaendringer, som ikke er noe annet enn et fantasikonsept de har skapt for å skremme og kontrollere menneskeheten til underkastelse; men nordmennene i nord blir ikke så lett redde. De er vikinger og vil kjempe for sine rettigheter til å overleve og trives i en tøff hverdag.

Så, hvem er ansvarlig for Lofoten Viking-skandalen? De to statsrådene som mest sannsynlig er involvert, er energiminister Terje Aasland og klimaminister Espen Barth Eide, som er i Davos for øyeblikket sammen med de andre klimafanatikerne, som hevder at verden vil gå under hvis vi, folket, ikke tar klimaendringene på alvor.

Når Statnett signaliserer at de ikke vil støtte fiskeri og oppdrett, fordi de ikke er «grønne» nok, er det opp til bedriftene hvordan de vil reagere på raderingen av næringer Norge har vært avhengig av i generasjoner.

Statnett har uten tvil vist at de har mistet alt av vett og forstand, all fornuft og logikk, og er ikke noen vi kan stole på. Man kan trygt si at galskapen fortsetter og eskalerer! Det samme gjelder regjeringa som har blitt fullstendig klima «lunatics.» På dette tidspunktet i spillet er det virkelig vanskelig å finne ord for dumheten de tvinger på oss. Hvis vi skal overleve er det opp til folket å stå opp for seg sjøl.

 

Kilde:

Folk i nord raser mot Statnett: «Skulle tro vi var på vei til å bli en bananrepublikk!»

Vil Statnett nekte strøm til fiskeri- og oppdretts­næringen?

 

Bildene i innlegget er fra nettsiden til Lofoten Viking!

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *