Den lille kvinnen og banken

Overskriften er stjålet fra en artikkel fra Klassekampen. Sjekk link nederst i innlegget! Dette er et brev jeg sendte til Dnb for å si min oppriktige mening om behandlingen av ei eldre dame på 74 år som fikk kontoen sin stengt hele to ganger.

Den lille damen og banken!

Jeg skriver på vegne av ei gammel dame på 74 år fra Hurum. Klassekampen har skrevet om «Den lille kvinnen og banken». Jeg vet at jeg ikke har noe med denne saken å gjøre, men jeg vurderer å skrive om Dnb på sosiale medier, og informere om den fryktelig dårlige kundeservicen dere opererer med for tida. Karina har fått stengt kontoen sin hele to ganger i det siste. Har hun gjort noe galt? Nei, hun har ikke det. Hun har visstnok aldri gjort noe som helst galt i hele sitt liv. Men nå har hun fått en rekke inkassovarsler fra dere.

Karina har ikke bil, og sliter med helsa. Det er vanskelig å dra inn til banken når dere ber henne om det, og på telefonen opplever hun det rene forhøret (hennes ord). Hun trenger hjelp til å forstå banken sin, og når hun ber andre om hjelp, så nekter dere henne det. Det er ikke lov til å hjelpe folk med nettbanktilgang, sier dere. Jeg har i flere tilfeller sett at folk blir regelrett straffa av dere når de ber om hjelp fra familien.

Si meg, er dere som jobber i Dnb roboter? For det kan faktisk virke sånn på meg. Dere evner ikke å hjelpe de stakkars menneskene som sliter med å tilpasse seg den digitale verdenen. Dere kan heller ikke forvente at alle greier å venne seg til den nye hverdagen deres. Vi er da for faen ikke roboter, sjøl om dere insisterer på å være det. Vi er mennesker, og noen ganger behøver vi hjelp av noen andre.

Jeg forventer at dere gjør noe med dette her, for nå har jeg sett meg lei på hvordan dere holder på. Bl.a. så ber dere om at vi skal identifisere oss hver tredje måned på grunn av svindel og hvitvasking. Problemet med den rutinen, er at dere behandler alle kundene deres på lik linje med svindlere. Jeg vil også minne dere om skandalen med postboksselskapene på Seychellene i 2016. Måtte Rune Bjerke gå da? Nei, han fikk fortsette han. Så hvem er det som egentlig er de kriminelle her?

En annen ting er at jeg ble svindlet i 2017 for 280 000 kroner uten at dere gjorde noe for å stoppe det. Tydeligvis så er det ikke så viktig å jobbe for å hindre at kundene deres skal bli utsatt for svindel, som det er å overvåke alle sammen for å drive med hvitvasking. Jeg er ikke av den typen mennesker som jukser, og det er heller ikke den gamle damen på 74 år fra Hurum. Hun fortjener å bli behandlet med respekt, som de fleste av oss som har konto med dere gjør.

Er det de vanlige kundene som har hatt konto i banken i årevis, som skal tilpasse seg bankens premisser, eller er det banken som skal tilpasse seg de trofaste kundene sine? Jeg bare spør!

Venter spent på svar!

Med vennlig hilsen

Tove Løken

P.S. En trofast kunde i mange år

 

Kilde:

https://klassekampen.no/utgave/2023-01-17/debatt-den-lille-kvinnen-og-banken

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *