Krigen har bare mørke sider, ingen lyse

Jeg hørte på Mike Prysner i dag, en U.S. veteran, og jeg grein. Han traff meg dypt et sted, og fikk meg til å tenke på hva vi gjør med hverandre i denne verden. Mike snakket til oss alle, til soldater, fedre, mødre, og til de som tror de MÅ delta i kriger.

Krig er elitens «business as usual.» Ingenting annet. De bryr seg ikke om du ofrer livet ditt for dem. Det eneste de bryr seg om er penger, makt, ressurser, og de stjeler fra andre land, ved å sette i gang kriger. De dreper kvinner, barn, eldre, uten å nøle, for de bryr seg ikke om andres liv.

Du har sett hva de gjør i Gaza. Har de tatt Hamas, som de sa de skulle gjøre? NEI, de har ikke det, men de har greidd å drepe tusenvis av uskyldige kvinner, barn og eldre. Hvor mange sjukehus har de bombet sønder og sammen? Utallige. De er krigsforbrytere, men allikevel holder de fortsatt på, for det er ikke nok motstand i folk. Dessverre er det fortsatt folk som tror, at Israel bare forsvarer seg. Så langt har de «forsvart» seg mot sårbare kvinner, barn og eldre, som ikke vil annet enn å leve et verdig liv uten kontroll og overvåkning, med nok mat og drikke til sin familie, og muligheten til å forsørge seg. Er det for mye å be om?

Tydeligvis så er det for mye å be om, for de taper, de taper så det suser. Hver eneste dag. Krigsprogrammet sitter godt i ryggmargen til de som mener det er helt nødvendig å støtte krig. De skjønner ikke hvilken skade de påfører andre mennesker, som fortjener et godt liv, i alle fall et liv uten tap av sine barn eller andre familiemedlemmer, eller sitt eget liv.

De ser ikke at de støtter eliten, de aller rikeste, de som bare utnytter folk og plyndrer ressurser uten dårlig samvittighet. Det er kun folket som kjenner på sånne følelser. Vi tror vi MÅ, fordi vi skylder landet vårt å delta, men hvorfor skal vi delta i en krig som ikke er vår? Hvorfor skal vi sende våre gutter og jenter i en krig som ikke er vår? Hvorfor skal vi ofre våre barn for å drepe uskyldige mennesker i et fremmed land?

De vil gjøre alt for at du skal bli med på dette. De vil manipulere deg, de vil appellere til din samvittighet, for de vet klinkende klart at de ikke klarer dette uten deg. Uten deg, uten ditt samtykke, kan de ikke fortsette å gjøre dette. Da må de slutte å krige, slutte å drepe kvinner, barn, eldre, og ofre gutter og menn på fronten.

Det kreves bare en ting for å endre et program; krigsprogrammet, som du er blitt innpodet med siden du ble født: Våg å stille kritiske spørsmål! Vær aktiv! Gjør research! Hør på andre som tenker annerledes rundt krig!

De sier at drap av uskyldige er noe som skjer i krig. De kan ikke unngå det, sier de. Men hvorfor er det tusenvis av uskyldige kvinner og barn som er drept i Gaza, mens det fortsatt ikke finnes bevis for at de har greidd å drepe en eneste Hamas soldat? Ser du hva som er galt her? Det er noe som er riv ruskende galt med dette bildet.

Jeg kan svare på hva som er galt; fordi vi er blitt programmert til å tro at dette er helt greit, men det virker ikke på meg lengre. De klarer ikke å manipulere meg til å tro at folkemord er helt nødvendig. Det som skjer i Israel, har vært en vekker for meg. Jeg vil ikke være med på drap og mord av kvinner og barn og gutter og menn, som sulter og dør, fordi de ikke får den hjelpen de behøver av verdenssamfunnet.

Jeg ser for meg en verden uten kriger, en vakker verden, hvor mennesker kan leve uten den evige redselen for å miste livet. Vi kan hjelpe de menneskene som lever i konstant frykt, ved å si NEI til krig, si NEI til å sende våpen, si NEI til å delta i krigen, ved å nekte å bli med på elitens «business as usual.»

JA til FRED!

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *