5 Tips til hvordan du takler frykt under pandemien

Etter at pandemien kom for over et år tilbake, er det mange som sliter med frykt. Spesielt media er dyktig på å spre frykt, ved å skrive om smittetall hver eneste dag. Hvis du er en av dem som liker å se på nyhetene, kan dette påvirke deg mere enn du kanskje tror.

Det er slitsomt å være redd hele tiden, og det er ikke nødvendig. Det er flere ting du kan gjøre for å redusere frykten du føler på. Her er noen av mine tips:

  1. Gjør det du må for å føle deg trygg

Hvis du føler at det er viktig å følge smittevernreglene for å føle deg trygg, så gjør det! Ikke utsett deg for noe som du føler vil gjøre deg urolig, hvis det ikke er helt nødvendig.

2) Spør deg selv: Må jeg lese nyheter hver eneste dag?

Hvis du må, er det muligheter for å begrense tilgangen du har? Media bidrar i stor grad til å øke frykten, fordi de vet at dette selger. Kanskje du iallefall kan unngå å lese om smittetall og antall døde.

3) Distraher deg selv

Du kan gjøre en aktivitet som gjør deg avslappet eller gir deg glede. F.eks. bruke tid på favoritthobbien din, eller se på morsomme komedier eller annet som setter deg i godt humør, eller hvis du liker å gå i naturen; bruk den ekstra mye denne tiden. Når vi er i naturen behøver vi ikke å tenke på at vi skal bruke masker eller ta hensyn til andre.

3) Unngå negative tanker om å bli smittet

Negative tanker har vist seg å påvirke immunforsvaret. Hvis du er redd hele tiden, er det fordi du har mange negative tanker inni deg. På sikt er ikke det bra for helsa di. Istedenfor at du tenker på hva som kan gå galt, tenk på det som fungerer i hverdagen din. Tenk at det helst vil gå bra.

4) Ivareta deg selv ved å gjøre kreative aktiviteter

Når vi gjør aktiviteter som vi liker og hvor vi skaper noe, gir det glede og mening. Kanskje dette er en fin tid å begynne med noe du har tenkt på lenge. På denne måten kan du gjøre noe som bidrar til god helse hos deg selv.

5) Start med mindfulnessteknikker som meditasjon

Hvis du ikke gjør mindfulnessøvelser eller meditasjon, og du er nysgjerrig på hvordan det kan hjelpe deg, så er dette en bra tid å begynne med det. Det finnes ulike øvelser du kan velge. Du kan også gjøre tai chi, qi gong eller yoga i tillegg, hvor du både beveger deg og fokuserer på pusten.

Jeg håper at du hadde nytte av tipsene mine. Hvis du ønsker å gjøre noe mere med frykten din, vil jeg anbefale coaching hos meg. Jeg kan hjelpe deg til bli kjent med årsaken bak frykten din. Det kan handle om et dypere problem enn du er klar over. Ved å bli mere oppmerksom på tankene og følelsene dine, vil du bli bedre kjent med ditt indre. Når man er redd hele tiden, er det lett at hverdagen blir styrt av frykten. På denne måten mister du kontrollen og lar følelsene styre deg. Ved å gjøre mindfulnessøvelser vil du bli mere oppmerksom, og på sikt kunne endre tankene dine til å være mere håpefulle og optimistiske.

For å lese mere om frykt, og hva jeg kan tilby, kan du klikke på knappen nedenfor:

For å bestille time kan du ringe meg på telefon 47011083, eller sende en mail til coaching@toveloeken.com. Du kan også ta kontakt via nettsiden min, ved å klikke på knappen nedenfor:

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *