Fritt Ord villeder skoleelever

Da jeg hørte at Fritt Ord har laga et Undervisningsopplegg til skoleelever, som handler om konspirasjonsteorier, hvor de har brennemerka Pål Steigan som ulven i saueflokken, fikk jeg lyst til å sende en mail til dem. Det lød som følgende:

 

Jeg vil gjerne spørre noen spørsmål om «Den store konspirasjonsdagen» og Undervisningsopplegget for skoleelever presentert av dere; Fritt Ord.

 

Først; hva har konspirasjonsteorier med demokrati og medborgerskap å gjøre, så lenge dere legger opp til å styre og kontrollere hva som er konspirasjonsteorier og hva som ikke er det? Det er jo tydelig at dere mener at Steigan og hans lesere, siden Steigan har fått en egen bolk i Undervisningsopplegget, at han er en av disse konspirasjonsteoretikerne som elvene bør se på som ulven i saueflokken og en dårlig kilde. Hva har det med ytringsfrihet å gjøre, når dere legger opp til indoktrinering av skoleelevene?

 

Dere påstår faktisk at dere er:

En allmennyttig privat stiftelse som arbeider for å fremme ytringsfrihet, offentlig debatt, kunst og kultur.

 

Videre at Stiftelsen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord.

 

Det kan vel ikke bli mer synlig hva dere egentlig ønsker. Dere er ikke FOR ytringsfrihet. Med dette konspiratoriske Undervisningsopplegget viser dere klart og tydelig at dere er IMOT ytringsfrihet og dere inspirerer overhodet ikke elevene til å tenke kritisk eller til å ha egne tanker om hva de sjøl mener er konspirasjonsteorier. Det blir ingen levende debatt når dere legger føringer inn i undervisningen. Hvorfor ikke la elevene sjøl tenke over hva som er gode eller dårlige kilder, og ikke legge det rett opp i hendene på dem, sånn som dere gjør ved å sverte Steigan?

 

Jeg har ikke sett makan til latterlighet fra en privat stiftelse, som legger seg borti noe de ikke har noe med. Men jeg vil gjette på at dere har fått et oppdrag fra en eller annen i staten, trolig politikere, som er dritredd innflytelsen som Steigan har på så mange i befolkninga, såpass mye at de mener noe må gjøres brennfort, og det må gjøres i skolen så ikke tendensen til opprør mot staten tar helt av da ungdommer er mer føyelige og kan formes.

 

Hadde det ikke vært mer hyggelig å faktisk gjøre noe meningsfullt istedenfor og faktisk leve opp til visjonen deres om å fremme ytringsfriheten og den offentlige debatten? Dere gjør jo akkurat det motsatte, og det er svært trist at dere lyver og bedrar folk på denne måten, og det verste er at dere gjør det mot våre kjære ungdommer, som fortjener så mye bedre enn dette pisset dere serverer dem. Hadde dere vært på fotballbanen, hadde jeg gitt dere et rødt kort, og bedt dere om å endre taktikk før dere kom tilbake.

 

Så kjære Fritt Ord! Hvor er det frie ordet i deres organisasjon? Har det fløyet bort «and no where to be seen»?

 

Fra en som leser Steigan og setter pris på han

Tove Løken

 

P.S. Får jeg også egen bolk som ulven i saueflokken?

 

Fritt Ord responderte dagen etter med disse ordene:

Hei,

 

Takk for henvendelsen – vi noterer oss innspillene.

 

Vennlig hilsen

Joakim Lie

Prosjektleder

Stiftelsen Fritt Ord

 

Jeg svarte sporenstreks på denne måten:

Ja, jeg regna med at dere ikke vil svare på mine spørsmål eller motgå mine påstander, fordi jeg har rett. Skuffende, men absolutt ikke uventa. Fritt Ord er en stiftelse som enten bør legges ned eller tenke virkelig over hva det betyr å ytre seg fritt og oppfordre til en levende debatt. Dere har dessverre ikke skjønt det. Et tips: Spør Steigan. Han kan lære dere ett og annet.

 

Ha en fantastisk fin dag, og velkommen etter i virkelighetens verden.

 

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *