Vi er kraftfulle mennesker! Sammen kan vi flytte fjell!

Jeg har sett hvor mye Hollywood påvirker sitt publikum ved filmene sine. De forteller også hvordan de gjør oss til slaver, misbruker oss, og tar livet av oss, i «plain sight.» Men i dag skjønte jeg at de også forteller hvordan vi kan rive oss løs fra deres makt over oss. Dere kjenner sikkert til alle superhelt-filmene som er blitt produsert gjennom tidene, som jeg mener har en helt bestemt plan bak. Ved at vi hele tida blir fora med superhelter som redder oss fra den ene katastrofen etter den andre, får vi et inntrykk av at vi ikke kan gjøre noe sjøl, for det vil alltid være en helt som tar seg av katastrofene.

Trump og Putin er to av dem. Vi har fått høre gang på gang at alt vi behøver å gjøre, er å sette oss godt bak i sofaen, kjøre i oss popcorn, og nyte showet. På den måten har dyp staten greidd å opprettholde sin makt over oss i mange tiår nå. Vi tror vi ikke har makt eller kraft til å endre på situasjonen, men sannheten er det helt motsatte.

Hør hva Supergirl sier litt over 2 minutter inn i siste episode i sesong 6 av Supergirl:

«Plutselig slo det meg. Livet mitt har vært bygget på et premiss som har en stor mangel; tanken på at folk må bli reddet. At det var jobben min og oppdraget mitt å redde dem. Jeg trodde at det var mitt kall å være Jordens helt. Nå forstår jeg at vi ikke trenger å være helter. Vi må være partnere. Og vi må få alle til å være helten i sitt eget liv.»

Spesielt den siste setninga treffer noe i meg. Når folk forstår at de har makten og kraften til å endre på urettferdighet, vil de ikke gi bort krafta si til parasitter som politikere. Hvis vi tror at vi ikke kan gjøre noe, og føler oss maktesløse overfor regjeringa, så vil de få mere makt over oss. Derfor er det viktig å utforske seg sjøl på nytt, spesielt i disse tider, når alt holder på å endre seg. Det er en gylden mulighet til å lære seg sjøl å kjenne, og gjøre en forskjell i verden sammen med andre.

Sammen kan vi flytte fjell!

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *