Hva betyr det å ha en gammel sjel?

På bildet under vil du se flere karakteristikker av hva en gammel sjel er og hvordan de ter seg. Jeg kjenner meg igjen i de fleste av dem, og håper jeg ikke oppleves som skrytende av den grunn. For å være en gammel sjel er det noen som sier at man må ha reinkarnert mange ganger til jorda, utifra prinsippet om karma, loven om konsekvens. Denne måten å tenke om menneskets gjentatte liv finner vi spesielt innen hinduisme og buddhisme. Vi kommer tilbake til jorda gang etter gang til vi har fått balansert vårt karma.

Sjekk bildet under og se om du kan kjenne deg igjen i karakteristikkene av en gammel sjel:

Definisjon av reinkarnasjon:

«Sjelevandring eller gjenfødelse.»

Jødedommen, kristendommen og islam har en annen måte å forholde seg til dette temaet på. De mener at hvert eneste barn som fødes inn til verden bringer en ny menneskesjel, og at når vi dør så er den evig og tilbringes i et slags paradis.

Jeg har ikke helt skjønt hvor ulike disse religionene er før nå, som er en vekker for meg. Min oppfattelse av kristendommen har så langt vært avvisende, mye pga. hvordan kirken presser på for at stat og kirke skal være ett. Jeg er ikke medlem av statskirka i dag, og jeg har aldri følt meg kristen. Derimot har jeg følt meg tiltrukket til spesielt buddhismen, og liker deres filosofi. I tillegg tror jeg på at vi fødes inn gjentatte ganger for å få erfaringer på jorda, pluss å få muligheten til å balansere våre karma. Loven om konsekvenser har vært helt naturlig for meg, for hvordan kan vi lære hvis vi ikke tar ansvar for våre handlinger?

Nok om det. Jeg vil dele litt om hvordan jeg er, med tanke på å være en gammel sjel.

Jeg har følt meg ensom og alene med min «gamle» måte å være på, og ofte følt at jeg ikke har passet inn noen steder. Men det siste året har jeg endelig begynt å føle at jeg også passer inn hos noen få kvinner og menn, som er fantastisk.

Jeg er ikke nødt til å være sammen med noen hele tiden. Foretrekker ofte å tilbringe tid for meg sjøl, og gjøre mine ting. Men det er fint å møte de jeg liker å være sammen med nå og da. Da får jeg muligheten til å lufte mine tanker og følelser som gjør at jeg utvider mitt sinn. Da kan jeg trekke meg tilbake og føle at jeg både har hatt glede av samtalen og fellesskapet, og at jeg har ekspandert som sjel.

Fra nettsiden themindfool.com:

«An old soul is a person who is wise beyond their years. They are smarter, more enlightened, more emotionally stable, and have a deep understanding of the world.»

Kan du kjenne deg igjen i disse ordene? Ikke så ille å bli kalt for smart, hva? Men som du vil se så er det ikke alltid så lett å være en gammel sjel. Sjekk under:

«Old souls have also expanded their self-awareness to the level where they don’t pay attention to the drama and materialistic pursuits that often interest the rest of the world. This is why they are often labeled as eccentric and weirdos by people around them.»

Jeg har følt meg rar og annerledes hele livet mitt, og noen ganger har det vært utrolig tøft å gå igjennom alle disse følelsene av å føle meg utenfor flokken. Det har tæret på mang en gang, og de to siste årene har det vært ganske ekstremt. Da har min familie virkelig tydeliggjort i stein hvor de står i forhold til meg. Det har resultert i at jeg er blitt enda mere rar, på randen til innleggelse på psykiatrien; som politiet opererer med for å kvitte seg med brysomme mennesker. Så langt har jeg greidd å unngå det, og kommet unna med ei bot for en Vaksineaksjon. Det kan du lese om her: Rebeller blir forfulgt og trakassert av politi og rettsstaten

Jeg vil avslutte med å gi deg noen inspirende Quotes, som jeg har lånt fra themindfool.com.

Old Soul Quotes:

1. “Falling in love for the first time is like an instant realization of just how old your soul is.”

– Jennifer Elisabeth

 

2. “Anyone who takes the time to attentively listen is either an old soul or a romantic one.”

– Richelle E. Goodrich

 

3. “There is a beautiful thing inside you that is thousands of years old. Too old to be captured in poems. Too old to be loved by everyone but so loved so very deeply by a chosen few.”

– Nikita Gill

 

4. “Old souls are usually childlike in many ways, having the playfulness and simplicity of children, while maintaining a certain world-weariness and deep insight.”

– don Mateo Sol

 

7. “The Old Soul is more inclined to be a lifelong learner, constantly feeding his thirst for insight through his own persistent efforts. His learning has not been forced into him through education or learned out of obligation but has been absorbed out of curiosity and personal choice.”

– Aletheia Luna

 

9. “Few people have the courage to be happy in their own way. Most people want to be happy like everyone else.”

– Learning Mind

 

 

 

Kilde:

Reinkarnasjon:

https://no.wikipedia.org/wiki/Reinkarnasjon

Nettsiden themindfool.com:

Old Souls: How to Recognize Them

 

 

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *