Noen tanker i disse coronatider

Har du tenkt over hvordan livet er i disse coronatider? For meg er stillheten mere stille, hvis du skjønner hva jeg mener. Det er en følelse av å være i et tomrom noen ganger. Kanskje kommer denne følelsen frem i meg fordi jeg bor alene. Jeg vet ikke. Når jeg sitter på verandaen, hører jeg noen grave med en gravemaskin. Det skjer noe. Det er ikke helt stille, men allikevel føler jeg at stillheten er stillere.

For meg har også denne tiden gitt meg god tid til refleksjon og selverkjennelser. Det har vært nyttig og gledelig. I dag snublet jeg over et sitat som jeg hadde tatt vare på, fordi jeg likte det så godt. Det er fra forfatter Vivian Greene:

«Life isn’t about waiting for the storm to pass.. It’s about learning to dance in the rain».

Jeg elsker det sitatet. Jeg vet ikke hva det betyr for deg, men for meg betyr ordene at vi må leve livet vårt nå, og ikke vente til det eventuelt blir bedre. Jeg vil se på begge setningene i sitatet. I den første setningen venter vi på noe, altså er passive. I den andre setningen er vi aktive, og i tillegg nyter vi regnet. For meg er regnet livet. Hverdagslivet. Når vi har følelser i oss som er vanskelige, men også elsker livet.

Livet er her og nå, ikke i fortiden eller et sted i fremtiden. Som betyr å fokusere på hvordan vi har det nå, fokusere innover i oss selv og virkelig kjenne etter hvordan vi har det med oss selv og livet. Kjenne på følelser, de vanskelige og vonde, og på tross av smerten ved å leve, kunne føle kjærlighet til oss selv og det livet har å by på.

Livet er jo ikke strømlinjeformet. Jeg vil beskrive livet som en berg- og dalbane. Noen ganger blir jeg kvalm og får lyst til å hoppe av. Mens andre ganger så elsker jeg farten og spenningen. Også er det alle nyansene imellom.

Jeg tenker på sitatet igjen. Jeg tror at når vi er passive og ikke gjør noe, så vil problemene og utfordringene vi møter på i hverdagen forstørres og kanskje blåse opp til ugjenkjennelige dimensjoner, som en storm. Hvis vi derimot tar tak i dem vil problemene føles mindre og mere håndterbare, akkurat som regn er.

Hva tenker du om dette? Hvordan har du det og hvordan har du hatt det i disse tider? Det er helt umulig å vite hvor lenge det vil vare, eller om det vil blusse opp flere ganger. Er det lurt å ta en eventuell vaksine som kommer? Hva vil du gjøre?

Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne høre fra deg.

Ønsker du en time hos meg kan du ringe telefon 47011083 eller sende en mail til coaching@toveloeken.com. Du kan også ta kontakt via kontaktskjemaet ved å klikke på linken nedenfor:

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *