Hvordan kan vi definere bevissthet?

Jeg har skrevet en del om bevissthet, men har ikke greidd å helt sette ord på hva jeg mener med det. Derfor ble jeg glad når jeg fikk høre om Dr. David Hawkins, en psykiater og en spirituell lærer som definerer bevissthet, og spesielt i boken sin «Power vs. Force.» Er du skikkelig interessert i å lære mere om bevissthet og om hva det er for noe, syns jeg modellen til Hawkins er både spennende og interessant. Under er et bilde av han, til høyre. Han til venstre heter Jean Nolan, og eier kanalen Inspired på YouTube:

Alle bildene jeg viser i innlegget, er screenshots fra en video publisert av Inspired og Jean Nolan på YouTube. Videoen legges ved sist i innlegget.

I videoen snakker Jean Nolan om Dr. David Hawkins introduksjon av et konsept som kalles for «Map of Consciousness,» som er en måte å måle ulike nivåer av bevissthet. Under er et bilde av mappen:

Dr. David Hawkins definerer bevissthet som et altomfattende felt som inkluderer alt som eksisterer. Han foreslår at bevissthet er essensen i livet og er tilstedeværende i alt levende og ikke-levende ting. Etter hans syn rangerer bevissthet fra lavere nivåer, karakterisert av negative følelser som skam, skyld og sinne, til høyere nivåer assosiert ved positive egenskaper som kjærlighet, glede og «enlightenment.» Det siste ordet vet jeg ikke hvordan jeg skal oversette, men når jeg gjør det, får jeg opplysning. Hvis noen har et bedre ord, så tips meg gjerne!

Mappen viser numeriske verdier til disse ulike nivåene, hvor høyere nivåer indikerer høyere bevissthetstilstander. Skalaen går fra 1 til 1000, hvor 1000 representerer den høyeste tilstand av opplysning og det høyeste bevissthetsnivået. Hawkins modell innebærer at etter hvert som individ og samfunn utvikler seg, så vil de bevege seg mot høyere nivåer av bevissthet, fremme positive egenskaper og bidra til menneskehetens velvære.

Han introduserer 8 nivåer av bevissthet, som jeg vil nevne for dere i riktig rekkefølge her:

Level 1: Survival Consciousness

Level 2: Relationship Consciousness

Level 3: Self-Esteem Consciousness

Level 4: Transformation Consciousness

Level 5: Internal Cohesion Consciousness

Level 6: Making a Difference Consciousness

Level 7: Service Consciousness

Level 8: Full Spectrum Consciousness

Jean Nolan går igjennom alle bildene og gir mere informasjon rundt modellen, så derfor anbefaler jeg at du ser videoen han har laget, som jeg har lagt ved nederst i innlegget!

Jeg vil også nevne at Dr. David Hawkins har målt gjennomsnittsnivået på bevissthet for verdens befolkning fra år 2018 til 2023. Sjekk bildet under:

Hvordan han får til å regne gjennomsnittet på bevissthetsnivået i verdens befolkning, er ikke noe jeg skjønner jeg meg på, men han informerer sikkert om det i boka si «Power vs. Force.»

Jeg har, kanskje i hele mitt voksne liv vært interessert i bevissthet, og det å gå dypere inn i materien. Derfor er modellen til Hawkins en fin måte å forstå hva som menes med begrepet. Jeg håper i alle fall noen av dere, skulle ønske alle, finner dette like fascinerende som meg.

Sånn som tiden skrider framover, så tror jeg at kunnskaper om bevissthet har alt å si for hvordan vi takler utfordringene som kommer vår vei. Vet vi mere, vil vi kunne bruke kunnskapen bokstavelig talt mere bevisst.

 

Kilde:

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *