Kan vi lykkes å skape en ny jord?

Hvor lenge har du stått i kampen mot myndighetene nå? Jeg har ikke vært i det så lenge, men jeg har allikevel opplevd mere de tre siste årene enn alle de andre årene jeg har levd til sammen. Det har vært tøft, hardt, vondt, men også lærerikt, artig, ekspanderende, og nå vil jeg noe helt annet, som kan ta meg til et helt annet sted, ikke så mye fysisk, mere mentalt og på et dypere sjelelig plan.

Politikk, er ikke det å være i det gamle? Det som ikke fungerer, som er disharmonisk? Blir det annerledes hvis vi danner grupperinger og organisasjoner som vil godt? Det er det samme gamle systemet, men tankene er nye. Kan det endre noe? Jeg opplever spenning rundt det som skjer i Norge nå, hvor både politiske og ikke-politiske grupperinger popper opp an mass, som en motsats til det etablerte. Fortsatt så vet vi ikke hvor dette bærer hen, men jeg følger interessert med, selv om mitt fokus er andre steder for tiden.

Jeg liker Bruce Lipton. Han gir ut vitenskapelig informasjon på en fortellende måte, hvilket jeg elsker. Han beretter på et artig og inspirerende vis, som gjør det svært interessant og spennende å følge han. Jeg anbefaler hans arbeide på det varmeste, og jeg mener at det han vet om evolusjon, er viktig i dag.

Han foretrekker evolusjon framfor revolusjon, men hva mener han egentlig når han snakker om evolusjon? Da snakker han om det gamle versus det nye, den gamle verden som kollapser og den nye verden som kommer etter kollapsen. Vi har alle sett det; flom, til og med i Norge, branner, krig, konflikter mellom mange etnisiteter, regjeringer som går bananas og har mistet all snev av fornuft. Det er signaler på kollaps over hele verden nå, og det er vanskelig å se at en ny verden kan skapes ut av dette, men alt tyder på at det kan skje.

Eckhart Tolle snakker om en ny jord, hvor vi «her og nå har muligheten til å skape en ny og vennligere verden, forutsatt at vi stopper å identifisere oss med vårt ego og begynner å oppfatte oss selv på en helt ny måte, som den vi egentlig er.» Dette krever at bevisstheten vår gjennomgår en forvandlingsprosess, og Tolle beskriver hva et slikt bevissthetsskifte dreier seg om i boka «En ny jord.» Han leder oss inn i den nye bevissthetstilstanden som lar oss oppleve hvem vi virkelig er.

Jeg har ikke lest boka, men fant en annen på Fabel, siden jeg foretrekker å lytte istedenfor å lese for tia, hvor han snakker om å leve i øyeblikket. Boka heter «Lev her og nå.» I beskrivelsen av boka står det bl.a: «Rett oppmerksomheten mot det som skjer nå; rett oppmerksomheten mot din egen atferd, dine sinnsstemninger, tanker, følelser, frykt og ønsker slik de kommer til uttrykk i øyeblikket. Det er der fortiden i deg befinner seg. Hvis du er tilstedeværende nok til å kunne iaktta alle de tingene, ukritisk og uten å analysere, da har du kontakt med fortiden samtidig som du oppløser den i kraft av din tilstedeværelse. Du vil ikke finne deg selv gjennom å fordype deg i fortiden. Du finner deg selv ved å være her og nå.»

Jeg er takknemlig for at bl.a. Eckhart Tolle og Bruce Lipton har kommet min vei, sånn at jeg får muligheten til å oppdage meg sjøl som den jeg egentlig er. Jeg legger ved en video av Bruce Lipton og link til Eckhart Tolles bok, om du er interessert.

Ha en fin dag!

 

 

Kilder:

Evolution on the Horizon:

En ny jord:

https://bokelskere.no/bok/en-ny-jord-om-aa-ta-det-indre-bevissthetsspranget-mot-aandelig-oppvaakning/193069/

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *