Norske verdier og skikker er i fullstendig oppløsning, og politikerne står i bresjen for det.

Det er borgerkrig i Frankrike og nå har det også spredd seg til Belgia, til hovedstaden Brussel. Hvem står bak? Er det de samme folka som stiller seg bak guttene, de som nektet å håndhilse på den kvinnelige rektoren? Jeg har en mistanke om at det har en sammenheng. Kommer vi til å se konsekvensene av å tillate innvandrere å gjøre akkurat hva de vil her i Norge nå?

Jeg husker diskusjonen om vi skulle tillate hijab i arbeidslivet eller ikke. Det ble sikkert protester, og høringssvar, som det alltid blir, men som vi vet så hjelper ikke det en skvett, for regjeringen har et mål med det de gjør, og nå er hijab blitt tillat i politiet. Det er sånn de gjør det. Folket sier klart ifra, men regjeringen hører ikke etter, og derfor blir det brent pride-flagg og koraner, fordi regjeringen ikke tar hensyn til hva folket vil.

Dette er en villet politikk, hvor politikerne stiller seg bak islamiseringen av Norge. Det er Frankrike et godt eksempel på. Folk har et litt roligere gemytt i Norge, men jeg kan føle raseriet ulme, og hva det vil føre til, vet vi ikke enda. Men det kommer til å skje noe her også. Det er jeg hundre prosent sikker på, for volden har kommet nærmere.

I det siste har jeg sett at politikerne gjøre sitt aller beste for å frata norske kvinner rettigheter. Jeg har sett tendensen over flere år nå. Feminister, som Christine Ellingsen, blir anmeldt og truet med fengsel, fordi hun uttalte at menn ikke kan være kvinner, at bare kvinner kan være kvinner. På 8. mars dagen i Oslo er det to tog, et for transaktivister og et for kvinner. Den ene dagen hvor kvinner kan markere kvinners rettigheter i et større perspektiv, er ikke lenger forbeholdt for kvinner. De må sloss for å beholde garderobene frie for transkvinner. I bokseringen blir de slått gul og blå av disse mennene som er mye sterkere enn dem (de er menn uansett hvordan noen ser på dette). Jeg har sett videoer. Harde slag rett mot hodet.

Det er horribelt at kvinner ikke blir beskyttet på noen arenaer, og heller ikke i det offentlige rom. I Norge ble en kvinnelig rektor ydmyket i media og på sosiale medier hvor hun ble anklaget for rasisme. Hvorfor det? For å gjøre jobben sin? Oslo Byråd står i spissen og mener at hun gikk for langt. I hva? Å lære elevene god folkeskikk, som håndhilsing tross alt er? I vår kultur, og i vestlige land, er håndhilsing en fredshilsen, og i arbeidslivet trykker vi hverandre i hånden for bl.a. å markere at en avtale er inngått mellom to parter. Det er med på å skape tillit, åpenhet, anerkjennelse og ønske om samarbeid. Hvordan oppfatter vi avslag på håndhilsing? Vi blir fornærmet, føler oss avvist og blir usikker. Det kan også føles som en provokasjon.

Ved å ydmyke den kvinnelige rektoren, har Oslo Byråd endret normen for kvinner i arbeidslivet. Mannlige muslimer behøver ikke å hilse på dem lengre, som kan bety at de kan jobbe vis a vis kvinnelige medarbeidere uten å håndhilse. I Norge i 2018 tapte en vikarlærer en sak i Diskrimineringsnemnda, da han nektet å håndhilse på kvinner. Han fikk ikke fornyet lærervikariatet sitt fordi han nektet å håndhilse på det motsatte kjønn, men regner med at dette vil endre seg nå. Når den nye kultur- og likestillingsministeren sier at håndhilsing ikke er påkrevet, da har hun allerede lagt premissene for hvordan det vil bli. Er det ikke rart at hun begynner akkurat når dramaet med håndhilsingen finner sted? En villet politikk?

Hva slags konsekvenser vil det føre til på sikt at muslimske gutter og menn ikke behøver å håndhilse på kvinner i arbeidslivet? Jeg ser for meg en kommende skrekk scenario:

I tillegg til at muslimske menn får et større handlingsrom, og tilfellene av seksuell trakassering øker, ser jeg flere og flere kvinner med hijab i ulike yrker. Vil disse kvinnene få en større status enn norske kvinner på sikt? Vil de forsvare muslimske menn når de innfører sharia-loven? Naturligvis vil de det. De sendte et veldig kraftig budskap ut da de applauderte guttene som nektet å håndhilse på rektoren. Norske kvinner, fordi de ikke bruker hijab, vil bli forfulgt av myndighetene, akkurat som forfatter og debattant Lily Bandehy, som forlot Iran da hun ble forfulgt av myndighetene.

Lily Bandely er ei klok kvinne som kan lære oss mye. Hun sier bl.a. at «hijab er et symbol for islamisme, ikke islam. Nordmenn burde rett og slett skaffe seg kunnskap før de bestemmer å gi denne hijab, – denne politiske uniformen, en status og aksept i demokratiet.»

Hun sier også at «I den muslimske verden bruker islamistene andre argumenter for å legitimere hijab. I Vesten er argumentene tilpasset demokratiet. De skjuler budskapet bak hijaben. De bruker entusiastiske naive muslimske jenter til å bruke hijaben, og blir budbringere uten at de vet om det de gjør, dessverre.»

I tillegg uttaler hun «Kvinner som bærer hijab symboliserer moralen etter sharialoven. De bærer hijab for å skille seg ut fra kvinner som er umoralske.  Hijaben symboliserer en aksept av mannens autoritet.»

Budskapet til Lily Bandehy blir ikke hørt. Istedenfor er det kvinner som hyller hijaben som kommer til i media, mens artiklene til Bandehy blir avvist. Det forteller meg at media er med på islamiseringen av Norge og Europa, som vi ser eksempler på i Frankrike og Belgia nå. Hvordan det kommer til å bli her i Norge er uvisst, men politikerne og media kommer ikke til å stoppe. De vil fortsette å slå ned på oss som ønsker likeverd, rettferdighet, samhold, fellesskap og alt som er bra for oss, ved å straffe oss ved bruk av hatkriminalitetparagrafen.

Lily Bandehy ble forfulgt av hijabpolitiet i Iran, og sier at hun ikke vil oppleve det samme i det frie Norge. Vil mangelen på håndhilsing av den kvinnelige rektoren være starten på manglende respekt for kvinner i arbeidslivet? Vil det bli mere tafsing av muslimske menn?

Hva sier politikerne? Historien viser at tafsing er helt innafor, men som vi har fått erfart i det siste, så er håndhilsing IKKE greit. Det er en krenkende, og svært rasistisk handling. Da skjønner vi hvor dette er på vei. Norske verdier og skikker er i fullstendig oppløsning, og politikerne står i bresjen for det. Norge er i fritt fall!

 

Kilder:

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/Vbeoal/stoerre-respekt-for-islam-enn-for-likestilling

https://www.aftenposten.no/kultur/i/ddEWo1/vikarlaerer-som-nektet-aa-haandhilse-paa-kvinner-tapte-saken-i-diskrimineringsnemnda

https://www.nrk.no/norge/kultur–og-likestillingsministeren-kommenterer-handhilsing-1.16464579

Et Word-dokument skrevet av Lily Bandehy, med overskrift: Hviken betydning hijab har for meg og hva symboliserer den? Søk på google, så kommer det opp!

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *