Mangler russiske idrettsutøvere god folkeskikk?

Hva er det som egentlig foregår i vinteridretten for tia når russere blir utestengt fra å konkurrere? Er det fordi de mangler god folkeskikk? I dag, tirsdag den 7. februar, leste jeg om skiskytterbrødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø i document.no. Den eldste av dem uttalte følgende:

«Du må følge magefølelse, logikk, respekt og folkeskikk for hva som er viktig her i verden. Da er det logisk at krigføring ikke kan bli trumfet av et regelverk. Så: 100 prosent støtte til at vi fortsetter som det er i dag, sa Tarjei Bø før helgen.

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø vil ikke ha russerne tilbake i skiskyting så lenge det er krig i Ukraina. Sorry, gutter, men jeg vil stille kritiske spørsmål til motivet for å hindre russere fra å konkurrere mot dere. Så lenge NATO’s Jens Stoltenberg mener at fred oppnår vi gjennom å sende våpen til Ukraina, og regjeringa akkurat har bestemt å sende minst 75 milliarder til Ukraina, pluss fortsetter å sende våpen; da henger ikke det du sier på greip.

På denne måten er Norge med og opprettholder krigen. De er delaktig i at soldater og sivile dør i en totalt meningsløs krig hver eneste dag. Og hvorfor gjør de dette? Jo, fordi Russland og Putin er en fiende, og må tas! Russland har faktisk prøvd å slutte fred med Ukraina, men hverken Ukraina, NATO eller Norge hører etter. De vil istedenfor fortsette å krige, og la oss være ærlige her; krig er lønnsomt, mens fred gir ingen klingende mynt i kassa. Det behøver ikke å være logisk så lenge staten tjener penger på dette, for det er alt som betyr noe for dem, og tydeligvis så er gull og glitter alt som betyr noe for Bø brødrene også.

Ved å nekte russere å delta i konkurranser, er dere faktisk med å opprettholde krigen. Dere er med på å ødelegge et samarbeid mellom nordmenn og russere som har fungert godt tidligere. Tarjei Bø nevner fine ord som logikk, respekt og folkeskikk, men hvordan kan sånne fine ord bli brukt når det er du sjøl som ikke viser respekt eller folkeskikk? Se deg sjøl i speilet! Jeg har sett dere i skiskyting mange ganger, og gleda meg over seirene deres, men nå skuffer dere meg så inn i margen.

Dere to kunne vært gode ambassadører for Norge i denne tida, å være de som rakte ut ei hånd til forsoning mellom to land som har samarbeida godt før, for å vise at idretten har bedre vett og forstand, og vet hva god folkeskikk faktisk innebærer; men istedenfor så velger dere å være nikkedukker for ei regjering som har gått fullstendig av skaftet. Jeg er så skuffa over dere, at jeg finner ikke ord; to brødre jeg har sett opp til for både gode idrettsprestasjoner og fine personligheter. Men, nå er det slutt. Dere er ikke gode forbilder lenger, og norsk vinteridrett er død for meg.

Å se norske idrettsutøvere ta den ene gullmedaljen etter den andre i skiløypa i dag, er fullstendig absurd og tåpelig, og jeg håper virkelig at dere en dag vil se dumskapen i det.

 

Kilde:

Russere raser mot norske skiskyttere: – Nordmennene klatrer overalt som ekle kakerlakker

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *