Helten min er ikke NATO-elsker!

Jo mere tia går, jo mere fascinert blir jeg av rebellen Pål Steigan. Han er kanskje den eneste som våger å tale Roma midt imot, og sånne mennesker har jeg en enorm respekt for. Denne mannen avslører skjulte forbindelser og grupperinger, som ellers ville ha forblitt gjemt om ikke han hadde brakt det opp i lyset.

Det er en klynge i Norge som driver med propaganda mot Russland

I 2018 avdekka steigan.no et hemmelig prosjekt regissert av den britiske regjeringa, som heter Integrity Initiativ. Lederen av prosjektet er Hedda Bryn Langemyr, og formålet er å lede en klynge (Cluster) i Norge for å drive propaganda mot Russland. Før det var Langemyr Leder i Norges Fredsråd, som hun valgte å forlate fordi medlemmene ikke klarte å forenes om felles meninger mot politikerne. Hennes tynne forklaring var at Steigans anti-amerikanske meninger ikke passet inn. Å være kritisk mot USAs mange kriger er merkelig nok ikke akseptabelt i et råd som man skulle tro var opptatt av fred.

Integrity Initiative er et prosjekt som Institute for Statecraft oppretta. De er en organisasjon det britiske forsvarsdepartementet og den britiske hæren finansierer, som driver psykologisk krigføring og svart propaganda. Steigan sier følgende om den norske klyngen tatt fra dokumentene fra Integrity Initiative:

«In Norway, with assistance from colleagues in the Norwegian Atlantic Committee, we are building a cluster in Oslo, headed by a former civil servant. This cluster has a link to an independent NGO working with a civil society based in Tromso and operating in the High North, as Russian influence in Norway has a different character in the North from that in the capital, and needs to be addressed accordingly.»

Noen av metodene for Integrity Initiative er å «utvikle «klynger» i ulike land, samt utvikle klyngemetoder, og sørge for at regjeringa, tenketanker, det militære og journalister ser «det store bildet» og få folk til å akseptere at vi er under et samordnet og bevisst hybridangrep fra Russland.

Integrity Initiative er et påvirkningsorgan for å «møte lokale utfordringer.»

Det er ikke tvil om at det de egentlig holder på med er å påvirke pressa, politikere og beslutningstakere til å ta stilling imot Russland. De skal være aktive og operative for å «møte lokale utfordringer.»

Tidligere har jeg fått med meg at nordmenn har hatt et godt naboforhold til russerne, og har ingen historiske grunner for å ta stilling imot Russland. Faktisk så hjalp russerne nordmenn boende i Finnmark med å jage tyskerne ut under andre verdenskrig. Når jeg leser nyheter om Russland i mainstream media i dag, så skulle man tro at nordmenn har glemt hva russerne har betydd for oss gjennom historien. Jeg mistenker at prosjekter som Integrity Initiative har en finger med i spillet, og mest trolig hele hånden, som handler om å undergrave Russlands en gang gode forbindelse til Norge.

Det er trist å se at representanter for Norges Fredsråd ikke er opptatt av å skape fred, men heller stå i bresjen for å sende våpen til Ukraina. På nettsiden til prosjektet Integrity Iniative er følgende logo, som ikke levner noen tvil om hvor deres interesse ligger:

NATO er en aggressiv krigshisser som fremmer USAs interesser.

NATO med Jens Stoltenberg i spissen har vist seg å være de fremste i rekken for krig mot Russland ført fra Ukraina. Han fører en aggressiv krigsretorikk som er ganske direkte og ikke til å ta feil av, med regjeringas velsignelse til å fyre løs på russiske soldater med våpen sendt fra Norge.

Det som er bekymringsfullt er at Integrity Initiatives prosjekt ser ut til å ha lykkes i stor grad. De få gangene jeg orker å se nyhetene på Nrk, det er en pine hver gang, er de spekka med propaganda mot Russland. Desverre så har mange nordmenn gått i fella, og virkelig tror at det er Russland som er den store, stygge ulven. De har altså glemt det gode samarbeidet vi har hatt med russerne, hvilket er en tragedie i seg sjøl. Mange nordmenn kaller Putin både for Hitler, nazist, morder osv. osv., som jeg opplever som både kunnskapsløst og historieløst.

Faktisk er det USA som står for de fleste kriger bak i tid, om ikke alle, og det stemmer også for dagens Ukraina, hvor USA er hardt involvert i alt som foregår der. Naturligvis kommer ikke dette fram i mainstream media i Norge, men det har begynt å lekke ut i USA. Forhåpentligvis vil det finne veien også til norske stuer om ikke så lenge, og da er det mange som garantert vil få hakeslepp.

Når folk virkelig innser at vi har en regjering som ikke ønsker fred, men som tvertimot fremmer krig, fordi det gir profitt; da vil mange antagelig forstå alvoret. Libya er et veldig godt eksempel hvor Norge og Jens Stoltenberg avfyrte opp mot 600 bomber mot den forsvarsløse befolkninga. Ukraina er et annet eksempel, hvor NATO med Stoltenberg, og regjeringa, etterkom Zelenskijs ønsker om å sende våpen. Ønsker man fred sender man IKKE våpen. Man behøver ikke å være rakettforsker for å forstå det.

Hetsen for å ikke fremme propagandaen mot Russland er enorm.

Samtidig er det litt for mange som er likegyldige til hva regjeringa gjør, så lenge de sjøl har det bra. Jeg mistenker at penger og materielle ting betyr mere enn at uskyldige mennesker dør av våre våpen. Det er svært trist og desverre en realitet. Det kan jeg trygt si etter å ha vært vitne til nordmenns åpenbare fiendtlige syn på vårt tidligere gode samarbeids-naboland Russland, helt siden de gikk inn i Ukraina den 24. februar i år.

Hetsen har jeg opplevd som enorm, hvor man risikerer å bli forfulgt for sine positive utsagn om russere. Er man ikke interessert i å være med på propagandaen mot Russland, da er man pro-russer, og dermed en fiende av både landet og folket, i tillegg til å være en konspirasjonsteoretiker. Det begrepet begynner å bli veldig tynnslitt etter over snart 2,5 år med en fake pandemi, men desverre har det fortsatt ikke gått av moten for de fleste nordmenn.

Vil egentlig nordmenn vite sannheten?

For meg begynner det å bli tydelig at veldig mange nordmenn ikke ønsker sannheten om hva som egentlig foregår. De vil beholde hue i sanda, og ikke vite. Det er tross alt mye mere behagelig på mange måter, sjøl om det også ikke er helt optimalt for å leve et liv man kan være stolt av. Jeg vil tro at egenskaper som integritet ikke finnes på sånne menneskers verdi-lister, eller iallefall er det ganske langt ned på lista.

En annen årsak til nordmenns likegyldighet er litt mere kontroversiellt. Etter å ha satt meg inn i mye av det som skjer ute i verden, vil jeg stille spørsmål til om Norge er et av de verste korrupte landene som finnes. Vi har en veldig stor mengde av nordmenn som jobber i ulike offentlige sektorer, og undersøkelser/studier viser at den største korrupsjonen skjer der. Jeg tror det er mange av oss som enten bedriver ulovlige handlinger, eller som vet at det skjer. Det er naturligvis en påstand, men jeg tviler ikke på at det kan stemme. Jeg tror oppriktig talt at dette er en stor årsak til å at så mange nordmenn ikke reagerer når det foregår urett, som Russland er opplever nå.

Vi har over tid vennet oss til at det er greit å være umoralske, mens vi utad viser et fromt ansikt. Nåde den som påpeker eller avslører vår manglende etiske ryggrad, for følelsen av skam over å bryte loven er vond; iallefall for den som kjenner på skam. Og har man først gått for langt, så er det lett å gjøre det flere ganger, og over tid blir det en vane som man ikke tenker så mye over.

For deg som kjenner til uetiske forhold, men av ulike grunner overser det, er du med på å la korrupsjonen feste seg i samfunnet. Så lenge vi godtar at noen av oss driver med lysskye virksomheter, vil det alltid finnes. Det er derfor kabalen har fått lov til å holde på så lenge, og jeg mistenker at veldig mange i Norge er med i den grupperinga. Tia får vise. Jeg tror at hvis vi virkelig ønska å gjøre noe med korrupsjonen, da hadde vi forent oss i større grad og addressert det. Vi hadde unngått å skape splittelse mellom ulike oppfatninger og grupperinger, og stått mere samla som et felles folkeslag. Det er iallefall min drøm for oss, at vi i framtia kan stå sammen for å skape et bedre samfunn og dermed en bedre verden.

Imens har jeg tenkt å fortsette å fremme Steigan som en journalist med stor integritet og mot. Han er den eneste med baller i Norge, som desverre sier det meste om hva slags pressekorps vi har. Du kan finne han på nettsia: steigan.no.

Kilde:

 

 

 

 

 

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *