Når følelsene dine kontrollerer deg

Jeg har alltid vært et menneske som ikke har hatt så veldig god kontakt med følelsene mine, som har resultert i mye frustrasjoner. Fra 2002 og til 2012 opplevde jeg at det eskalerte. Det var den tiden jeg jobbet som taxisjåfør og var i kontakt med ulike type mennesker hver eneste dag. Noen likte jeg veldig godt og vi fikk god kjemi øyeblikkelig, mens de fleste genererte blandede følelser i meg. Mere ofte enn sjelden møtte jeg på mennesker som ufordret meg på en eller annen måte.

Det kunne være at jeg var sent ute, og de skulle rekke et fly. Noen ganger kjeftet de på meg med en gang jeg kom. De kunne sette seg inn i bilen og lire ut av seg den ene glosen etter den andre. Jeg reagerte alltid med å forsvare meg selv, og evnet ikke å se deres frustrasjon. Jeg hadde dårlig kontakt med følelsene mine og ante ikke hva som foregikk inni meg. Det er riktig å si, at jeg ikke hadde kontroll over handlingene mine, fordi jeg lot følelsene styre livet mitt.

Denne ubevisste måten å leve på preget alle mine handlinger og relasjoner til andre mennesker. Det var som å leve i en trykk-koker hver eneste dag, hvor følelser som ikke ble hverken sett på eller bearbeidet hopet seg opp. Noen ganger smalt det så hardt, at jeg skrek til kundene mine. Jeg husker en gang jeg kjørte en kunde til Skøyen. Vi begynte å krangle i bilen, og fortsatte utenfor stoppestedet. En annen gang hadde jeg ungdommer i bilen. De hadde drukket mye, og begynte å krangle på prisen. Jeg bråbremset bilen for å få de til å høre på meg, noe som resulterte i enda mere frustrasjoner hos dem, og jeg ble også enda mere frustrert fordi de hørte ikke på meg.

Jeg fløt gjennom livet på et falskt image av meg selv, som fryktløs, tøff, søt, pen. Dette ble det som holdt meg oppe når jeg slet med angst, frykt, sinne, frustrasjoner. Ingen kjente den virkelige meg bak masken, og jeg våget ikke å si hvordan jeg hadde det innerst inne. Sannheten var at jeg var ekstremt ensom, fordi jeg ikke greidde å stole på andre mennesker. Jeg fant senere ut at jeg ikke stolte på meg selv engang, og at det var der problemene kom fra. Men det skulle gå mange år før jeg erkjente dette hos meg.

Da jeg opplevde kjærlighetssvindel, jeg har en egen nettside som handler om det (www.datingsvindel.com), falt hele verden min i grus. Det var det verste jeg noen gang hadde opplevd, og det var svært smertefullt. Hver gang jeg hadde opplevd utfordringer tidligere i livet, følte jeg på nederlag. Jeg var helt sikker på at det var noe veldig galt med meg, og at jeg ikke var bra nok, og følte meg som en taper. Det skulle bli annerledes denne gangen. Jeg fikk en oppvåkning, og jeg tror den kom, fordi jeg var klar for en endring i livet mitt.

Jeg ser på oppvåkningen som et nødskrik fra min innerste kjerne. Det var på høy tid med en endring. Jeg hadde fått lignende beskjeder tidligere, men evnet ikke å lytte og ta det til meg. Nå begynte jeg på en ny reise og det var en indre reise inn i meg selv, som påvirket hvordan jeg oppfattet meg selv og verden. Jeg brukte tid på å bli kjent med meg selv på et dypere plan, og begynte med pusteøvelser og meditasjon. Den falske masken jeg hadde båret på i alle år begynte å revne. Jeg våget å være ærlig med meg selv, og det endret mine relasjoner helt.

Tidligere ville jeg ikke kjenne på følelser, fordi det var vondt og smertefullt, og jeg var en skikkelig reddhare. Nå kjenner jeg på følelsene hele tiden. De er blitt en viktig del av meg, og forteller meg hvordan jeg har det inni meg. Jeg er ikke redd for å kjenne på smerter eller vondter lenger, og følelsene styrer meg ikke. Ved å ha kontakt med følelsene mine, har de ikke kontroll over meg lenger. Istedenfor å reagere på ting jeg opplever ute i verden, observerer jeg istedenfor, og handler ikke før jeg får et instinkt om å gjøre noe. Jeg lytter til mitt indre, til hjertet mitt, og lever i tråd med det. På denne måten er jeg ærlig med den jeg er, og er også samtidig ærlig mot andre.

Naturligvis greier jeg ikke å få det til hele tiden, fordi jeg er bare et menneske, som vi alle er. Jeg ønsker heller ikke å dra til et sted hvor de sitter og mediterer hele dagen. Det ville være et altfor drastisk steg for meg. Jeg velger å leve så godt jeg kan her jeg er, og gjøre mitt beste. Det får være godt nok.

Har du noen tanker om dette innlegget, så del gjerne i kommentarfeltet under. Jeg vil gjerne høre dine meninger og tanker rundt teamet følelser.

Ønsker du en time hos meg kan du ta kontakt på telefon 47011083 eller sende en mail til coaching@toveloeken.com. Du kan også ta kontakt via kontaktskjemaet på siden min ved å klikke på knappen nedenfor:

Om Tove

Jeg heter Tove og er ei dame som kommer fra Fræna Kommune i Møre og Romsdal. Jeg bor for tiden i Bærum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *