Har du opplevd å bli utsatt for og/eller bli kjærlighetssvindlet? Har livet ditt blitt mye verre i etterkant? Sliter du med depresjon, angst, frykt? Isolerer du deg? Da må du lese videre!

For to år tilbake ble jeg kjærlighetssvindlet, og opplevde et stort økonomisk tap. I tillegg fikk min evne til å stole på andre en knekk. Jeg har jobbet meg ut av dette, ved bl.a å opprette en nettside som handler om temaet, og tilby mine erfaringer og tips til hvordan mennesker som opplever å bli utsatt for eller bli svindlet kan fronte dette.

For en tid hadde jeg en hemmelig side, som er lagt ned. Jeg ønsket å være følelsesmessig ferdig med dette selv, før jeg ville tilby andre min hjelp. Det var problematisk så lenge jeg hadde den hemmelige siden. Etter at den ble lagt ned har jeg endelig blitt fri, og er nå klar for å hjelpe deg som føler du behøver en Coach.

Jeg følte også at en hemmelig side ikke var tilfredsstillende. Jeg hadde lyst til at den siden skulle bli et sted hvor de som ble svindlet kunne finne likesinnede og fortelle om historien sin. Det viste seg at veldig få våget å gjøre det. Derfor ble hensikten med siden litt borte. Det handler også om at når vi bestemmer oss for å holde noe hemmelig, blir det en del i oss som aldri gir uttrykk for dette. Da vil det alltid være noe vi ikke kan snakke om, og som vil gjøre oss ufri.

Hvis du ikke føler for å snakke om eller dele historien din, så er det fint om du vurderer å si det til en eller to personer som betyr noe for deg i livet ditt. Det er viktig at du iallefall har noen få støttespillere i livet ditt, som kan være der for deg når det er vanskelig.

Jeg har full forståelse for at noen av dere ikke vil snakke om dette, og holde det hemmelig, ikke misforstå meg, men jeg ønsker ikke å være en person som er med på å fremelske dette. Jeg er for åpenhet, å leve i full åpenhet for meg selv og andre. Det betyr ikke at jeg nødvendigvis vil fortelle alt til alle, for det gjør jeg ikke. Det betyr at det som kan skade meg eller ødelegge meg, eller bidra til at jeg føler meg ufri, er noe jeg vil bestrebe på å være åpen om. Da behøver jeg ikke å bruke krefter på å skjule det, som kan være slitsomt. Jeg ønsker å føle meg så fri som mulig.

En Coach kan hjelpe deg til å forstå mere av hva som skjedde da du ble utsatt for og/eller svindlet, og gi deg verktøy sånn at du kan jobbe med dette følelsesmessig og komme deg videre. Jeg kan være en katalysator som setter dette i gang for deg, sånn at du på sikt får en plattform du har tillit til. En plattform er i denne sammenheng et sted inni deg som får deg til å føle trygghet og kjærlighet og tillit til både deg selv og andre og verden generelt.

Når man blir utsatt for og/eller svindlet er det lett å miste tilliten til både seg selv og andre, som gjør at man har en tendens til å isolere seg. Min strategi etter svindelen var å lære meg selv bedre å kjenne, og jobbe med selvfølelsen min, som gjør at jeg i dag føler en solid plattform i meg selv.

Hva jeg kan gjøre for deg:

Jeg vet hva du har vært gjennom, og derfor kan jeg sette meg inn i din situasjon. Da jeg ble svindlet trodde jeg at jeg var avhengig av at andre skulle gjøre meg glad, fordi jeg mente jeg ikke hadde ressurser i meg selv til å oppnå den gleden. Jeg trodde jeg behøvde en mann som skulle gi meg både kjærlighet og overflod. Det jeg har erfart, er at gleden kommer innenfra og ikke utenfra, og at det er meg selv som sitter med kraften til å føle og få det jeg ønsker inn i livet mitt. For meg ble det en aha-opplevelse, og en velsignelse i seg selv. Det brakte meg ut av offer-mentaliteten og inn i et liv hvor jeg selv sitter ved roret og styrer i den retningen jeg ønsker.

Så det jeg kan gjøre for deg er å gi deg verktøy som bygger opp din selvfølelse og troen på deg selv og dine egne ressurser. Sånn jeg ser det må du først elske deg selv før du kan tiltrekke deg noen som elsker deg like mye. Kanskje du også finner ut at du vil være alene for en periode. Det er noe som du selv bestemmer, fordi du er den som styrer dette, ingen andre. For meg var det viktig å søke mitt eget selskap en periode for å bli bedre kjent med meg selv, og hvem jeg egentlig er og ønsker ut av livet. Det har vært en fin og berikende tid i livet mitt.

Det viktigste er at du forstår at du er et unikt menneske, med unike kvaliteter og ressurser som ingen andre har, og verden behøver alle.

Ta kontakt for coaching timer via kontaktskjemaet eller skriv til coaching@toveloeken.com.

%d bloggere liker dette: