For veldig mange av oss er døden et vanskelig tema. Vi har levd med pandemi i et helt år nå, og temaet er høyst levende i mange av oss. Men det er også mange som ikke er bevisst hvor mye vi tenker på døden, og hvor mye det påvirker oss i hverdagen.

Ser du på nyhetene hver dag, vil du få med deg hvor mange som er smittet. Media er dyktige på å spre frykt i oss, og vi vet at det påvirker oss negativt. Samtidig er det vanskelig å forstå hvor mye det påvirker oss, hvis vi ikke er klar over det.

Det å være redd for døden kan gi ulike utslag på livet ditt, spesielt hvis du ikke kjenner til alle de tankene du har om dette temaet. Det kan gjøre at du begrenser deg selv, fordi du er redd for hva som kan skje. Det kan gjøre at din livsutfoldelse forringer seg, og som hindrer deg fra ta sjanser.

Hvis du ikke har kontakt med disse følelsene, er det lett for at de vil bli en styrende del av livet ditt. Noen tror, at det bare vil bli verre når man snakker om det, og at ved å unngå å snakke om det, så har man en bedre kontroll på følelsene sine. At ved å ikke føle på det, kan man unngå smerten man har inn i seg. Paradoksalt, så er det ved å la det komme opp til overflaten, fra det underbevisste, og møte din redsel, at du vil redusere frykten du har. Når du ikke vil snakke om dette, og føler på en veldig motstand vil det motsatte skje. Da kan frykten eskalere og gjøre livet ditt mere problematisk.

Ved å praktisere mindfulness og meditasjon, vil du bli kjent med hva som rører seg inni deg, av tanker og følelser. Det er når du vet hvordan du tenker om døden, og aksepterer det, at du kan endre hva du tenker om temaet. Det er ikke nødvendig å gå og være redd hele tiden, og du kan gjøre noe med det, sånn at du kan oppleve mere fred i sjela di.

Ta kontakt på telefon 47011083 eller send en mail til coaching@toveloeken.com. Du kan også ta kontakt gjennom kontaktskjemaet på nettsiden min, ved å klikke på knappen nedenfor: