Her nevner jeg 7 vanlige måter å tenke om meditasjon på som er myter:

  1. Meditasjon handler om å gjøre det rett – Mange mennesker er redd for å meditere feil, men sannheten er at det er så enkelt som å være oppmerksom på pusten din. Det er ingen ultimate mål i meditasjon, og ingen rett måte å gjøre det på, som betyr at du kan slappe av. Det er ikke mulig å gjøre feil.
  2. For å meditere må jeg stoppe å tenke og ha et tomt sinn – Det er umulig å stoppe å tenke helt. Til og med de mest avanserte med meditatorer kan bare redusere tankene sine. Det er sant at en del av hensikten med å meditere er å roe ned sinnet sånn at du kan ha kontroll over det, men at du tenker når du mediterer er ikke noe problem. At du lar tankene vandre og tenker på hva du skal ha til lunsj er helt normalt. Når du legger merke til at du gjør det, kan du enkelt flytte fokuset tilbake til meditasjons øvelsen. Over tid vil sinnet ditt fokusere bedre, som er poenget! Men ikke ha som mål at tankene dine skal stoppe. Hvis du stoppet å tenke ville du gå glipp av de store fordelene med å meditere, som inkluderer å evne å observere tankene dine mere klarere.
  3. Meditasjon betyr å sitte i ubehagelige stillinger som betyr at du må være fleksibel – Ja, noen mennesker gjør det, men det er et stereotyp bilde og ikke realitet. De fleste mennesker sitter på en stol, eller ligger nede, eller står, eller til og med går. Det handler mest om å være stille i en behagelig stilling.
  4. Meditasjon er religiøst, spirituelt eller «woo-woo» – Selv om det ofte er assosiert med Buddhisme, hinduisme, eller new-age spiritualitet, så har nesten alle kulturer og religioner praksis som vurderes som meditasjon, selv om de kaller det med et annet navn. Meditasjon er blitt «mainstream» og sekulær, som betyr at det ikke er religiøst eller spirituelt. På grunn av de tallrike studiene som viser hvor effektiv meditasjon er for å redusere stress og angst og å booste produktivitet og glede. Nesten alle suksessfulle (finansielle og glade) ledere rapporterer at meditasjon er del av deres liv og profesjonelle idrettsutøvere bruker det som del av deres rutiner.
  5. For å meditere må jeg chante eller si «OM» – Ja, det er noen mennesker som inkluderer vokalisering når de mediterer, men du behøver ikke å gjøre det.
  6. De som mediterer er alltid fredfulle – Selv om, statistisk, de som mediterer føler seg tilfreds, fredfull, glad, og fokusert, så betyr ikke det at de ikke kan føle seg stresset, sint, eller noen ganger unngå eller flykte fra noen situasjoner, forpliktelser, eller ansvar
  7. Du må være avslappet eller «Zen» for å meditere. Type-A eller mennesker med angst kan ikke meditere – Dette er ikke sant. Fakta er at mennesker som er nervøse og spente, har mye energi, er engstelige, eller har oppmerksomhetsutfordringer kan ha fordeler av å meditere i enda større grad enn andre. Du kan ikke meditere feil. Noen mennesker, spesielt mennesker som praktiserer meditasjon mye over en lengre periode, kan komme i en dypere tilstand av avslapning enn andre. Men, uansett hvem du er, når du tar deg tid til å praktisere puste teknikker og fokusere klart, så har det positive påvirkninger, og vil resultere i et mere rolig sinn og velbehag.